Site icon Kreatif CV

İngilizce CV Örnekleri

İngilizce CV Örnekleri

İçerik Bilgisi

İş arama sürecinizde yurtdışı imkanlarını değerlendirmek için ihtiyacınız olan ilk döküman başvuru standartlarına uygun bir CV oluşturmaktır. Özellikle Avrupa Birliğinde bulunan ülkeler ve Amerika Birleşik Devletleri için bir cv oluşturuyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı başlıklar bulunmaktadır. Ülkemizde CV veya Özgeçmiş olarak bilinen ve işe alım aracı olarak kullanılan kişisel döküman bizlere Avrupa ülkeleri örnek alınmıştır. Her kültürün ve çalışma disiplinin farklı olması sebebiyle cv veya özgeçmişler de değişiklikler olsa da mantık tüm ülkelerde aynıdır. İşte bu kültürel ve çalışma disiplinlerindeki farklılıkları bilerek doğru ve etkili bir CV oluşturabilirsiniz. Bu yazı dizimizde İngilizce CV hazırlama sürecinde dikkat etmeniz gereken önemli başlıkları inceleyeceğiz. Ayrıca sizler için özel hazırlanan Kreatif CV örneklerini aktaracağız.

İngilizce CV Hazırlama Sürecinde İçerik Bilgileri Nasıl Olmalıdır?

Ülkemizde ve birçok ülkede cv – özgeçmiş hazırlamanın belirli şartları bulunmaktadır. İngilizce CV bilgilerinizi hazırlarken bu standart bilgileri doğal olarak hazırlamalısınız. Bu bilgiler ise sırası ile:

  • Kişisel Bilgiler (adres, mail, telefon, uyruk, doğum tarihi, cinsiyet),
  • Pozisyonunuz (çalışmak istediğiniz pozisyon)
  • İş Deneyimleri (görev tanımları ile birlikte)
  • Eğitim Bilgileri
  • Anadil Bilgisi ve Yabancı Dil Bilgisi (okuma – anlama – konuşma olarak derecelendirme yaparak)
  • Program Bilgisi ve Uzmanlık Alanları gibi Yetkinlikler
  • Kişisel Yetenekler

Yukarıda belirlenen başlıklar standart bir İngilizce CV için olması eksiksiz olması gereken bilgilerdir. Bunun yanı sıra İngilizce CV bilgilerinize “Projeler”, “Başarılar”, Kişisel ve mesleki gelişim odaklı aldığını kurs veya sertifika” eğitimlerinizi yazabilirsiniz. Bilgilerinizi hazırlarken kelimeleri tasarruflu bir şekilde kullanmanızı öneririz. Unutmayın ki uzun cümleler okunma oranını ciddi şekilde düşürmektedir. Bu sebeple CV bilgilerinizi hazırlama sürecinde öncelikle hangi bilgilerinizi kullanacağınızı belirleyin ve hazırladığınız bilgileri birkaç kez okuyarak cümleleri kısaltmaya ve daha verimli bir hale getirmeye gayret gösterin.

Ingilizce-CV-Ornekleri-1

İngilizce CV Bilgilerinizde Dikkat Etmeniz Gereken Bilgiler

Kültür ve çalışma disiplinleri arasında farklar ülkelerin iş hukuku düzenlemelerini, çalışma şartları etkilediği gibi iş arama sürecini de önemli ölçüde etkilemektedir. Bu anlamda ülkemiz için gerekli olan bazı CV bilgilerinin yurtdışı başvurularında gerekli olmadığını ve bazı durumlarda hoş karşılanmadığını bilmelisiniz. İngilizce CV hazırlama sürecinde kuruma veya talebe göre kullanmanız gereken bilgileri ise sizler için 3 madde de aktaracağız.

Referans Bilgileri

Referans bilgileri adayın özgeçmişinde yer alan bilgilerin teyit edilebilmesi için 3.kişilerin doğrulamasını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu bakış açısı her ne kadar ülkemiz için doğru olsa da özellikle Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletlerinde cv bilgilerinde olması hoş karşılanmamaktadır. Ülkemizin kültür zenginliği içerisinde özellikle Ortadoğu kültür yapısında olan “yardımlaşma-kefil olma” düşüncesi ile pekişen referans yazımı bu anlamda sizin için sorun yaratabilir. AB ve Amerika Birleşik Devletlerinde talep edildiğinde paylaşılması gereken Referans bilgilerinde kişisel verirleri paylaşmamaya da ayrıca dikkat etmelisiniz.

Motivasyon Mektubu CV İçeriğinde Olmamalıdır

Ülkemizde akademik başvurularda sıklıkla talep edilen motivasyon mektubu niteliğinde detaylı bir metin CV bilgilerinizde yer almamalıdır. Ön yazı ve hakkımda bölümü CV bilgilerinde yer alabilir. Bu metinler CV bilgilerinin kısaca özetlendiği önemli yetenek ve yetkinliklerin aktarıldığı metindir. Ancak motivasyon mektubu bir diğer adı ile niyet mektubu kurum talep eder ise CV bilgilerinden ayrı olarak hazırlanmalıdır.

Fotoğraf Seçimi ve Kullanımı

Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde iş başvurusunda bulunacak iseniz CV sizde fotoğraf kullanırken bir kez daha düşünün. Çünkü Amerika Birleşik Devletlerinde CV bilgilerinde fotoğraf kullanmak hoş karşılanmamaktadır. Bunun yanı sıra AB ülkelerinde iş başvurunda bulunurken fotoğraf kullanabilirsiniz ancak bu fotoğrafın iş hayatına uygun bir fotoğraf olduğundan emin olun. Sosyal bir ortamda çekilen bir resim veya sosyal medya için çektiğiniz bir resmi CV bilgilerinizde kesinlikle kullanmamalısınız.

ATS Uyumlu CV Ne Demek?

İş arama sistemleri belirli bir algoritmaya göre adayları sıralamaktadır. İş başvurularında kullanacağınız CV bilgilerinizin bu algoritmalara uygun içerikte olması son derece önemlidir. Bu sebeple CV hazırlama hizmetimizde içerik bilgileri gerekli anahtar kelimeler tespit edilerek ATS Uyumuna uygun olarak hazırlanmaktadır. Böylelikle hazırlanan cv bilgileriniz iş arama sitelerinde üst sıralarda, fark edilebilir düzeyde olacaktır. Aday deneyimine göre derinleştirdiğimiz CV paketlerimizin tamamında ATS Uyumu algoritmaları kontrol edilmekte ve uygulanmaktadır.

İngilizce CV Örnekleri

yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Profesyonel kariyer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizleri sosyal medya sayfalarımızdan takip edebilirsiniz. Linkedın / Instragram

Deneyiminize uygun cv paketlerini incelemek için:

✅ 2 yıldan daha az iş deneyimi olan adaylar için uygun cv paketlerimiz Junior CV Paketleri

✅ 2 – 7 yıl arasında iş deneyimi olan adaylar için uygun cv paketlerimiz Senior CV Paketleri

✅ 7 – 12 yıl arasında iş deneyimi olan adaylar için uygun cv paketlerimiz Management CV Paketleri

✅ 12 yıldan fazla iş deneyimi olan adaylar için uygun cv paketlerimiz Executive CV Paketleri

2016 yılından beri yürüttüğümüz “Profesyonel İş Arama Hizmetlerimiz” ile bugüne kadar yüzlerce adayın kariyer öykülerine ortak olduk. Hizmetlerimizden faydalanan aday görüşleri ve iş arayışını tamamlayan aday bilgileri için başarılar sayfamızı ziyaret edebilir, hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için 0553 865 71 92 nolu whatsapp iletişim hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version